Certi kweker met planten voor in de wintermaanden

Nieuwe uitdagingen en frisse ideeën houden bij mij het vlammetje brandend.

Winterheide heeft dit jaar een perfecte zomer achter de rug: niet te warm, voldoende regen. Je ziet het aan de kleurrijke knoppen op het veld. Het is alsof de heideplanten alle energie van dit zonnige jaargetijde hebben opgenomen en opgeslagen. Klaar om het najaar in te gaan. Juist wanneer de dagen donkerder worden, de natuur haar frisheid verliest, brengen deze planten leven in de brouwerij. Zowel binnen als buiten.

 

De schakeling van seizoenen vind ik heerlijk, vooral omdat we met ons team aan het einde van de zomer pieken in ons productie-proces. In augustus en september worden alle planten voorbereid op de verkoop, wat betekent dat we soms tot laat in de avond doorwerken. Snel even samen een pizza eten en daarna weer door. Dat is het ultieme teamgevoel. Niet alleen voor onze familie, maar ook voor de collega’s die vaak al meer dan twintig jaar bij ons werken en dezelfde seizoensarbeiders die ieder jaar weer terugkeren.

 

De Beauty Lady Quattro is onze grote trots: een product wat mijn vader mede heeft ontwikkeld en wat in onze familie is grootgebracht. Vier kleuren, vier verschillende soorten, samen in een pot. Het concept oogt simpel maar kost veel tijd. De verfijning waarmee we ruim tweeëneenhalf jaar kweken, stekken, overpotten en oogsten zorgt ervoor dat het viertal even sterk en compact opgroeit. Zo verworden ze tot een eenheid, ook al hebben de planten ieder hun eigen karaktereigenschappen. Het resultaat is een krachtige knopbloeier die zelfs tot in het begin van het nieuwe jaar meegaat. Dat vroeg in augustus het grootste deel van het assortiment al is uitverkocht, zie ik als een groot compliment.

 

Omgeven zijn door mensen, werken met de natuur en continue afwisseling in werkzaamheden, dat past wel bij mij. En ook al doe ik dit al jaren – ik begon ten slotte als mannetje van zeven met kleine klusjes op het bedrijf – toch heb ik nog volop plannen voor de toekomst. Nieuwe uitdagingen en frisse ideeën houden bij mij het vlammetje brandend.

 

Mooi in september
In september zijn behalve deze Beauty Ladies ook andere planten op hun mooist.

[contact-form-7 id="645" title="Contact formulier"]

E-mail: service@certi.nl
Telefoon: 0416-692520

Iedere werkdag bereikbaar
tussen 09.00 - 17.00

Volg ons:

.Certi Facebook  Facebook

 

Wil je op de hoogte blijven van onze producten?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Veilig betalen:

Certi veilig betalen betalingsmogelijkheden