“Net als iedere moeder, is ook elke bloem uniek!”

Rozen. Of toch gerbera’s? Of lelies? Een Moederdag boeket maken blijft speciaal. Daar wil ik de juiste bloemen voor gebruiken. In het voorjaar beginnen mijn vingers te kriebelen en bloeien de eerste ideeën op. Deze keer heb ik gekozen voor rozen. Er zijn zoveel prachtige soorten, dat verveelt nooit. Met Moederdag kies je niet voor jezelf; je kiest voor je moeder. En dat maakt het maken van dit boeket extra bijzonder.

Net als iedere moeder, is ook elke bloem uniek. En de beste! Elke dag sturen mijn kwekers me verse bloemen toe. We hebben in de jaren een sterke band opgebouwd. Je kunt wel zeggen dat ik ze blindelings vertrouw. Want standaard is voor mij niet goed genoeg. En dat weten ze. Goede bloemen zijn dé basis voor een mooi boeket. Het is mijn gereedschap. En dan kan het binden beginnen. Eén voor één leg ik de bloemen in mijn hand en draai ze rond en rond, zodat het boeket zich vult. Op deze ‘ouderwetse’ manier valt iedere bloem perfect op z’n plek. Maar dit doe ik pas als een boeket is besteld, hoor.

Bloemist is tegenwoordig één van de ambachtelijke vakken. Ik zit er nu zo’n veertig jaar in. Het begon met bloemschikken op school, maar het is net als je rijbewijs halen. Pas als je het papiertje in je zak hebt, begint het echte rijden. Dat heb ik geweten. Na veel corso-werk, wedstrijden en demonstraties ben ik bij de wereldkampioen bloemsierkunst in de leer gegaan. Ik was echt idolaat van zijn werk, maar hij had steeds geen plek vrij. Toch bleef ik vragen en stond ik wekelijks op zijn stoep. Op een dag kon ik beginnen. Daar ben ik opnieuw gaan leren. Van een simpel blaadje op draad te zetten, tot alles daaromheen. Toen wist ik pas wat het vak echt inhield. En voelde ik me als Jos Verstappen. Ik ga nog steeds elke dag met veel plezier en passie ‘de baan op’.

Mooi voor moeder
Ook deze boeketten laten je moeder stralen! Bestel vóór woensdag 10 mei 10.00 uur; dan wordt jouw boeket vrijdags gratis bezorgd.

E-mail: service@certi.nl
Telefoon: 0416-692520

Iedere werkdag bereikbaar
tussen 09.00 - 17.00

Volg ons:

.Certi Facebook  Facebook

 

Wil je op de hoogte blijven van onze producten?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Veilig betalen:

Certi veilig betalen betalingsmogelijkheden