Hero - april

siergras Intense Blue

“Ik teel planten, geen etiket of plaatje. En dat wil ik blijven doen.” – Certi “Eerlijk bloeit het langst”

Groen en sprieterig: dat is de associatie met gras. Maar ja, siergras is echt meer dan dat! In onze Brabantse kas hebben we zo’n 20 tot 25 soorten staan. Dit kleine assortiment kenmerkt ons bedrijf. We kiezen bewust voor vier, vijf varianten of zelfs maar voor één hele mooie. Die zoeken en telen we zorgvuldig, want het moet wel bij ons passen. Onze planten zijn allemaal compact in groei en mooi van kleur. Het blauwgrijs van de Festuca Intense Blue® bijvoorbeeld. Deze kleur is écht ongelofelijk intens. Daar kun je in je tuin een mooi kleurenspel mee maken.

We hebben meerdere planten geprobeerd te kweken, maar kwamen toch elke keer bij de siergrassen terug. De diversiteit van deze planten bleef trekken. En dat voor iemand met een grassenallergie! Dat is trouwens niet bijzonder hoor, er zijn bijvoorbeeld ook veel paprikatelers die kleurenblind zijn. Maar als onze grassen in bloei zijn, laat ik ze liever door iemand anders rapen. De Festuca Intense Blue® bloeit in mei, zo’n 2 à 3 weken lang. Daarna kleuren de aren bruin en wuiven tot in de winter. Dat geeft echt een sierwaarde. Het is een schitterend gezicht.

Zelf werk ik bijna tien jaar fysiek in onze kas. Daarvoor combineerde ik het met mijn eigen adviesbureau, maar ik miste het werken met mijn handen en wilde weg van al het moeilijke nadenken. Met een klein, hecht team werken we hard en zijn we erg flexibel. Dat moet ook wel, want vaak weten we ‘s-ochtends niet wat we die dag gaan doen. Dat maakt het leuk! Vooruit werken gaat niet, want in de kas zelf zijn de beste omstandigheden. Daar willen we onze grassen zo lang mogelijk laten staan. Ze hebben het daar perfect naar hun zin en krijgen wat ze nodig hebben. Dat is waar ik het voor doe. Ik teel planten, geen etiket of plaatje. En dat wil ik blijven doen.

Mooi in april
In april zijn er natuurlijk meer planten op hun mooist. Een bos Certi Avalanche rozen heeft een bijna magische aantrekkingskracht. Ook de Certi Begonia Berseba is in ieder kamer een schitterende blikvanger.

[contact-form-7 id="645" title="Contact formulier"]

E-mail: service@certi.nl
Telefoon: 0416-692520

Iedere werkdag bereikbaar
tussen 09.00 - 17.00

Volg ons:

.Certi Facebook  Facebook

 

Wil je op de hoogte blijven van onze producten?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Veilig betalen:

Certi veilig betalen betalingsmogelijkheden