hortensia-blog

Hortensia met prachtige kleuren

De grote, bonte hortensiabollen zijn een typische bode van het voorjaar. Ze lijken op kleurrijke zonnen, die opkomen en veranderden in schilderachtige kleurenpaletten. En daar kunt u elke dag opnieuw van genieten, gewoon in uw huiskamer. De hortensia met de grote bol is een van de bekendste hortensia’s. Maar er groeien wereldwijd meer dan 100, misschien wel 1000 verschillende soorten! Wij kweken ongeveer 18 rassen in onze kas, met de allerbeste eigenschappen. Sommige hebben we zelf gekruist en vermeerderd. Dit proces van een succesvolle kruising tot bij u in de huiskamer duurt minimaal 7 jaar. Op deze planten ben ik extra trots.

Zelf ben ik tweede generatie hortensiakweker. In totaal hebben we al meer dan 25 jaar hortensia-ervaring. En nog steeds is elke dag in de kas een leuke uitdaging. We blijven bezig om mensen thuis te laten genieten van onze planten. Maar de focus op onze planten blijft natuurlijk het belangrijkste. Elke plant die onze kas verlaat, moet mensen thuis een goed gevoel geven. Dat betekent dat een hortensia genoeg knoppen moet hebben, lang kan bloeien en stevig is. Vergelijk het maar met kleding; als u een mooie trui hebt gekocht, wilt u er toch ook lang van genieten? U wilt ‘m volop kunnen dragen zonder dat de rek eruit gaat. Wij vinden dat dat bij een hortensia net zo moet zijn.

Op dit moment zijn de hortensia’s op hun best. Het leuke is dat kamer-hortensia’s twee levens hebben. In eerste instantie binnen en als ze zijn uitgebloeid buiten. U kunt ze vanuit de pot gewoon in de tuin zetten. Dan bloeit uw hortensia weer op. En… blijft u verrassen. De zuurgraad van de grond bepaalt namelijk de kleur van de hortensia. Zet u een hortensia in kleigrond, dan krijgt de plant een roze kleur. Heeft u veengrond in uw tuin? Dan krijgt u blauwe hortensia’s. Hortensia’s geven dus echt gegarandeerd lang plezier.

[contact-form-7 id="645" title="Contact formulier"]

E-mail: service@certi.nl
Telefoon: 0416-692520

Iedere werkdag bereikbaar
tussen 09.00 - 17.00

Volg ons:

.Certi Facebook  Facebook

 

Wil je op de hoogte blijven van onze producten?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Veilig betalen:

Certi veilig betalen betalingsmogelijkheden