Vanda Orchideeën

“’s Ochtens fiets ik eerst een rondje in mijn eigen jungle.“

Een plant die het van haar looks moet hebben. Dat vind ik toch zo bijzonder aan de Vanda. In Thailand groeit ze hoog in de bomen aan een kale tak en leeft ze van de regen. Om daar te overleven moet de plant op haar mooist zijn. Zo trekt ze insecten aan. Dat is toch gaaf! Vanda- stekjes groeien vijf jaar in Thailand en komen dan pas naar onze kas. Hier blijven ze nog minimaal een jaar, zodat de wortels kunnen aansterken, want daar leeft een Vanda van. Daarmee neemt ze water uit de lucht op. Vroeger vroegen mensen of ze de wortels eraf mochten knippen of ze werden bedekt in een pot. Dat kun je je toch niet meer voorstellen? Nu schitteren ze met wortel en al in een vaas of hangen ze midden in een woonkamer. Overal zijn ze gewoon spectaculair mooi!

Het kweken van Vanda’s is en blijft handwerk. De planten zijn zo kwetsbaar en iedere plant is anders. Daar komt geen machine aan te pas. Ook al zou ik het willen, het kan gewoon niet. Mijn vak blijft zo echt ambachtelijk en dat is elke dag weer genieten. ’s Ochtens fiets ik eerst een rondje in mijn eigen jungle. Bijna alle kleuren kom ik dan tegen: van zwart tot wit en alles wat daartussen zit. Het is belangrijk om niet alleen naar de planten te kijken: ook mensen zijn heel belangrijk. Een plant is een levend product, een mensenproduct. Waarom kopen mensen bijvoorbeeld een Vanda? Is het iemand die net zo gek is op de plant als ik, toen ik de Vanda voor het eerst zag? De Vanda wordt ook wel het juweel onder de orchideeën genoemd. Ik vind het nog steeds onvoorstelbaar mooi dat de natuur zo’n plant kan maken. Al 23 jaar ben ik de grootste Vanda-fan.

Mooi in maart
Er zijn meer planten in maart op hun mooist. Haal bijvoorbeeld deze blauwe, roze of gouden eyecatchers in huis.

E-mail: service@certi.nl
Telefoon: 0416-692520

Iedere werkdag bereikbaar
tussen 09.00 - 17.00

Volg ons:

.Certi Facebook  Facebook

 

Wil je op de hoogte blijven van onze producten?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Veilig betalen:

Certi veilig betalen betalingsmogelijkheden