Gelieerde Certi kweker

“Ik heb het van geen vreemde; mijn beide opa’s waren ook kwekers.” – Certi

Op jonge leeftijd wist ik al wat ik later wilde worden: kweker. Dat is inmiddels 22 jaar geleden. Ik heb het van geen vreemde, want mijn beide opa’s waren ook ondernemende kwekers. Ook mijn vader zat in de planten. Ze hebben me enthousiast gemaakt, maar ik heb zelf mijn keuze kunnen en mogen maken. Dat zijn kleurrijke seizoensplanten geworden. De afwisseling van verschillende soorten in één kas sprak me toen al aan. Hierdoor word ik constant geprikkeld; de ene soort vraagt om een andere benadering dan de andere. Het is hard werken, maar dat heeft ook zijn charme.

Kweker zijn is meer dan alleen planten water geven. Het is een sport, een uitdaging om iedere dag – 7 dagen per week – op scherp te staan zodat de planten goed groeien, beschermd worden en op de juiste plek staan. Dat laatste is met deze diversiteit aan soorten een puzzel die constant moet kloppen. Dit werk past me goed en ik vind het heel leuk om te doen. Daarom heb ik een collega die de verkoop doet en iemand die ons personeel aanstuurt. Dan kan ik al mijn tijd in de planten stoppen. Zeker met dit mooie weer maak ik twee keer per dag een rondje door de kas. Tijdens een serieus rondje, ieder pad in en uit, ben ik toch zeker een dik uur onderweg. Sporten doe ik daarnaast ook nog wel hoor. Voor ontspanning.

De Platycodon teel ik nu acht of negen jaar. 16 jaar geleden heb ik ze ook even in mijn kas gehad. Maar toen was het hun tijd nog niet. Bij de verhuizing naar deze locatie, heb ik ze toch weer op de tafels gezet en ze zijn er niet meer afgegaan. De jongplanten komen bij onze planten leverancier vandaan die gespecialiseerd is in kiemen en opkweek van jonge planten. Na drie a vier weken komen ze bij ons aan. De tafels staan dan tien weken vol. Een mooi gezicht. En feestelijk als de knoppen erin zitten. Het zijn kleine ballonnetjes gevuld met lucht. Als de ene openklapt, dan komt de volgende er al aan. Je kunt er thuis echt veel plezier van hebben, zet ze in één of meerder potten op het terras bijvoorbeeld. Dat is echt gezellig! Het zijn actieve planten. Ze bloeien zo’n acht weken en dat kost energie. Je moet ze dus veel water geven. Maar ja, dat is met alles wat nu op het terras staat.

Mooi in juni
Deze planten zorgen ook voor een zomers feestje. Haal de gezelligheid in huis met de Certi Anthurium of versier je terras met de Hydrangea Lavlaa Blauw.

E-mail: service@certi.nl
Telefoon: 0416-692520

Iedere werkdag bereikbaar
tussen 09.00 - 17.00

Volg ons:

.Certi Facebook  Facebook

 

Wil je op de hoogte blijven van onze producten?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Veilig betalen:

Certi veilig betalen betalingsmogelijkheden